LEVEL Querétaro

The project consists of two towers that house both business spaces and amenities, common areas, commercial premises and parking. A monumental staircase welcomes he user as it unfolds through the paths that reveal its spaces. The two volumes of buildings play harmoniously between them until they are out of phase and draw an elegant twist that opens to the sky to take advantage of the greatest number of panoramic views towards the outside.

 

The materials respond to the constructive system with which the building works, it is mainly a post-tensioned concrete structure and on the facades, it is concluded with aluminum glass and cartridges for solar control carefully placed at different depths to achieve a trace on the facade and gain perspective and optical game. The architectural pragmatism of Level allows the harmony between its design, structure, use and operation.

 

The commercial premises of the ground floors are wider spaces to achieve an approach to street life and as the tower grows slender and away from the pavement to give more concentration and privacy to the user. Towards the middle of the height of the building are the terraces that house the amenities, the spaces of coexistence and enjoyment that allow the users of the building to socialize and build community.

 

The use of the public space of the building was designed as a playful ramp that penetrates the space with its own movement creating spaces of interaction and integration for users through a square and bleachers that in turn works as a connector between the front and the back of the building —the street and an interior garden— that give freshness to the project. The project reinterprets the iconic plastic integration through artistic volumes of sculptural rock suspended between the architectonic walls to create a magnificent contrast of materials between black fiber cement panels of great luxury and the raw and natural rock.

 

Level is an important piece in the construction of a young and thriving city as Queretaro.

Location: Querétaro
Client: Milk Life Investments
Type: Corporate
Area: 34,500 sqm
Writing date: 2016
Architect: Mayer Hasbani
Project Team: Alma Montiel, Gilberto Marín, Alberto Castellanos, Alejandra Ramírez, Diana Romero, Paola López Solis, Fernanda Ramirez, Melanie Eugenio
Status: In construction

Construction Team

Construction: Milk Life Investments
Structure: Izquierdo y asociados
MEP: BIM studio
Facade: Un Modulo
Lighting design: Luz + Forma