Select Sound - Mayer Hasbani
26262
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-26262,,qode_grid_1300,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

Select Sound

Based on a program designed in conjunction with the client – Select Sound, a consumer electronics company – MAYER HASBANI manages to transform a 320 m2 monospace into different environments; these manage to transfer the aesthetic language of the sound products to the architectural space through recycling and a careful selection of textures. To access the offices, a tunnel of infinite lateral depth sets the tone of the new plastic language; combining light beams and double-glazing space is multiplied, while the ceiling is dressed in naked speakers that project the personality of Select Sound.

 

Inside, the reception becomes the focal point, where at the top, the same surface of the reception is subtracted to resemble a dome covered with metal mesh and indirect lighting that provides an articulating hierarchy to the space. On the right side is the boardroom, which doubles its functionality as a showroom with a glass shelf highlighted with precise lighting to display the client’s products. With a change of materials, we glimpse the executive spaces where floors, walls and ceilings are clad in wood to maintain a visual fluidity and depth that is emphasized using low walls topped with mirrors and glass. The changes in height give hierarchy to the different spaces.

 

Thus, as we move forward, the space opens up to make room for the free workspace; here, the height grows to its maximum expression, always keeping the services hidden. On the inner side, a red frame underlines other private office space through glass drawn with equalizing images to give privacy to the interior.

 

Thus, MAYER HASBANI achieves a new spatiality and materiality through a coherent relationship between the existing architecture and the interior design, where spaces and materials flow in a continuity that multiplies the areas. Finally, the intervention creates environments full of details that invite the user to a new and sophisticated way of working.

Location: Mexico City
Client: Select Sound
Type: Corporate Interiors
Area: 300 sqm
Writing date: 2020
Construction date: 2021
Architect: Mayer Hasbani
Project Team: Paola López Solis, Melanie Eugenio
Status: Built

Construction team

Construction: SNB Arquitectos
Lighting design: Luis Lozoya
Photographs: Aldo Cárdenas Gracia